2009. október 31., szombat

Gyöngyös


Ezt már nagyon vártam. Tegnap este elkészültek egy régebben készített minta alapján az első gyöngyös díszek A szálakat is rajtahagytam, hogy valóban felakaszthatóan legyenek. Mostmár, ha meglátok egy mintát, leírás nélkül is be tudom lőni, hogy kb hány csomóból áll és milyen fogásokkal készül. Vannak még homályos foltok és látnotok kellene mennyi cérnát pocsékolok, pedig bontani is szoktam, de van mikor inkább újra kezdem az egészet. Félbehagyott munkám viszont nincs. Addig bütykölöm, míg nem sikerül így vagy úgy:)

Nagyon szeretnék színes és színátmenetes fonalakat. Már kinéztem a helyet, ahol rendelni is tudok. November elején lesz esedékes, legfeljebb ez lesz a névnapi ajándékom.

2009. október 29., csütörtök

Tatting Christmas Tree


Most nagyon benne vagyok:) Alig tudom letenni a kezemből a fonalat. Rengeteg ötletem van és bár a technikám nem tökéletes, sokat gyakorlok. Ezt a fenyőformát 6 óra alatt ügyeskedtem össze. Ebből ez az egy van. Megjelenhetőnek nyilvánítottam. Karácsonyfadísznek pont jó méret lenne. Az eddigiek közül el tudnék képzelni néhányat akár medálnak, akár rávarrt dísznek is.

2009. október 28., szerda

Újabb dísz


Befejezettnek nyilvánítottam. Csak másodjára sikerült megcsinálni. Ennél bonyolultabb mintára egyenlőre nem vagyok képes.

Csomag


Megérkezett az én kis csomagom. Nagyon örültem, hogy néhány száz forintért ilyen hasznos dolgokhoz jutottam. Mivel ruhát is szoktam varrni ezekre nagy szükségem volt. Mellékelve kaptam egy kis ajándékot, egy szép, vékony övet, amire már a lányom is szemet vetett. Na, nem fogunk összeveszni rajta:) Köszönöm Ildikó.

2009. október 27., kedd

Sorokban:)


Ezekből még lesz valami:) Az 5 Ft-ost csak a méret miatt tettem oda.

2009. október 26., hétfő

Hétvége


Volt itthon minden, főzéstől a vasalásig, de jutott idő kísérletezésre is. A kész minták csomószámát, ha változtatom különböző méretű formákat kaphatok és volt olyan ami sokkal jobban tetszett átvariálva, mint eredetiben. Persze fonalat is pocsékoltam, mert nagyon megtetszett egy bonyolult minta, de elsőre annyiszor elrontottam, hogy inkább újrakezdtem, mert nem volt értelme bontani. Az viszont még nincs kész. Ezek a kisebbek közül valók.

Neszi2.



Fotók a nesziről. Nem emlékszem hol láttam a tutorialt, de akkor megfogadtam, hogy kipróbálom. Az oldala és a zipp is kézzel van varrva. Sajnos kész-cipzárosat nem fotóztam, de varrtam bele. Istenbizony:)

2009. október 25., vasárnap

Neszi



Ma gyorsan befejeztem, hogy a lányom vihesse az iskolába. Vettem hozzá két tusfürdőt, egy férfit és egy nőit. Nem lehet tudni ki nyeri meg. Megkapja vele az áldásomat is, bár nem fog tudni róla:)

2009. október 24., szombat

Sürgős



Jó ez a többnapos hétvége, de mindenre mégsem elég:( A legsürgősebb, hogy tombolatárgyat kértek tőlem és hirtelen nem is tudtam mihez kapjak. Pedig van mihez, csak olyan hirtelen jött. El tudom képzelni annak a dilemmáját, akinek tényleg nincs mihez...
Eszembe jutottak a kiszabott csíkok és hogy már van belőle félig kész, csak szabni és össeállítani kell.

2009. október 22., csütörtök

Karácsonyi játék


Ezt már nagyon vártam:) Jelentkezni lehet: ITT.

2009. október 21., szerda

Ez itt a reklám helye







Megkeresett egy kedves hölgy, Ildikó, akinek vannak eladó rövidáru termékei. Többféle cipzár, gombok, csipkék, női övek. Az áruiról képeket és árlistát is küldött. Ezúton szeretnék egy kis reklámot csinálni neki. Nyugodtan keressétek, ha ilyesmire van szükségetek. További infók tőle email-ben: hildikó74@gmail.com

2009. október 20., kedd

Van mááásik..



El kell mondanom, hogy nem vagyok járatos a foltvarrásban. Az elméletet tudogatom, de gyakorlatban...hát olyanom meg nincsen:) Így sikerült az, hogy képes voltam rugalmas anyagot tenni egy blokkba, ami papíron remekül nézett ki, de az összevarrása - még vetex-szel is - komplikált volt. Már az angyalok varrásánál is megkínlódtam vele, de itt, ahol - elvileg derékszögeknek kellett volna lenni, nyúlt, csúszkált és rendesen megizzasztott. Így jártam, csak azért mert színre választottam és nem vettem figyelembe más tulajdonságait. Lehet, inkább topot kellett volna varrnom belőle:)

Mindenesetre a hóember kényelmesen elüldögélt rajta.

2009. október 18., vasárnap

Snowflake


Elkészült az első általam készített hópehely. Kicsit ferde és egyenetlen, de még karácsonyig van időm gyakorolni.

A terítő elkészült



Az egyik terítő elkészült. Furcsa nálam ez a sok zöld, mert egyébként nem tartozik a kedvenceim közé. Mégis mikor blogsablont választottam, akkor is a zöld jött be és most is ez jellemzi a választásaimat. Úgy látszik én is változom:)

2009. október 17., szombat

Terítő



Haladok:)


2009. október 14., szerda

Angyalok




Na, nem a Charlie-é:) Angyalos téma körül forogtak a gondolataim és mivel az asztali futós feladat még előttem áll, gondoltam miért ne lehetne díszként angyal. De akkor már ne csak egy. Ahogy szabogattam a kicsi glóriákat és szárnyacskákat az jutott az eszembe, hogy lehet, ezt nem tartom meg, hanem a húgomnak ajándékozom. Bár van egy másik ötletem is ezzel a kis terítős projekttel kapcsolatban. Azt hiszem, ha az is kész lesz, választhat. A színvilág hasonló lesz, mint ez, de megoldásában nagyon eltérő. Valamelyik biztosan tetszeni fog neki:)



2009. október 13., kedd

Játék


Találtam egy szívemnek igen kedves játékot. Az ajándék gyönyörű és nagyon boldog lesz aki megnyeri, mert különleges a tárgy, amit Unikat felajánlott, egy keresztszemes hímzéssel díszített dobozkát. Az én nyerési esélyem kevesebb, mert az egyik feltétel az volt, hogy ki kell tenni egy ezzel a technikávak készült hímzést a blogunkra, de nekem ilyenem nincs, de nem baj, azért így is van némi remény:) és számomra pont ezért lenne nagyon értékes, mert ehhez a hímzésfajtához nem értek.
Megörültem, mikor az adatlapját megláttam és kiderült, hogy szolnoki. Kicsi a világ!

Frivolitás




Terveim közt szerepel, hogy karácsonyig megtanulok gyöngyös hópelyheket hajócskázni:) Ó szent önbizalom!! :P Lényeg a lényeg, a tettek mezejére léptem és alapmotívumokat kezdtem el gyűjteni. Ezek a legjobban használhatók a minták közül. Fejleszthetők, bővíthetők és nem túl nehezek.

2009. október 11., vasárnap

Haladok



Bár állandóan kapkodok és még a következő hét is ilyen lesz, de próbálom jól beosztani az időmet. Elkezdtem a karácsonyi futó varrását és megtanultam egy újabb motívum elkészítését a csipkézésben és csak úgy megpróbáltam összekötni több különböző méretű gyűrűt a saját szórakoztatásomra. Persze erre már csak éjszaka van időm:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011