2010. november 8., hétfő

3. pályamunka

Tiffany-Andi játékának harmadik résztvevői. A kötényes nosztalgiázásról eszembe jutott, mikor a lányokkal készítettünk ajándékot a nagyszülőknek, vagy a barátnőknek Karácsony előtt. Legjobban szeretett anyag a só-liszt gyurma volt. Könnyen használható, olcsó, környezetbarát anyag, amit nem lehetett elpocsékolni és nem volt gond, ha a szájukba, a ruhájukra, vagy a szőnyegre került:) Lett ebből Barbie bútortól kezdve, játék gyümölcsökön keresztül, adventi koszorúig sokminden.
Megosztanám a receptet:

3 dl só
4,5 dl liszt
2 dl langyos víz
25 ml étolaj
15 ml glicerin

A hozzávalókat összegyúrtam és fél óráig, konyharuhával letakarva pihentettem. A lányok nagyon élvezték a közös játékot és elnosztalgiáztunk a formázás közben. Készültek mécses tartók, hóemberek, angyalka, újévi malac. A tepsibe sütőpapírt tettem és 1 óráig nyitott sütőajtónál 1-es fokozaton szárítottam, majd rácsuktam az ajtót és folyamatosan figyeltem, hogy mennyire szárad, illetve pirul. Régen csináltam már, így el is felejtettem, hogy a hóembert nem lett volna szabad egészben betenni, hanem részenként és utólag kellett volna összeragasztgatni, de majd kijavítjuk. Amivel eddig elkészültünk azt megmutatom, a többiről is teszek fel képet, ha majd megszáradtak. A díszítésül használt szegfűszegtől és borstól karácsonyi illat lett idebenn,  temperával festettünk, de fahéjjal a tésztát is meg lehet színezni, illetve a sütéssel is el lehet érni a barna különböző árnyalatait. A lakkozást már a garázsban csináltam.





2 megjegyzés:

Álomjáró-Bozsomati írta...

Nagyon-nagyon jó lett!!!!!

Frivolina írta...

köszi:)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011