2010. november 30., kedd

Az első megkapott ajándék

Ari jelezte, megkapta a csomagját, így én is mutathatom:)





2010. november 29., hétfő

A játékról

Arinak és Evelinnek(malasz) ma feladtam a meglepit. Holnap postára kerül a Nórié(norono). Szeretném kérni kedves K. jelű kommentelőmet, hogy jelentkezzen az e-mail-emen névvel, címmel, mert küldeném neki is az ajándékot. Aki megkapta a csomagocskát dobjon egy mail.t, hogy rendben volt-e minden, sértetlen-e a csomag?

Kedves vállalkozószelleműek van még egy kiadó hely a P.I.F játékomra. Aki szeretne játszani, az még az idén kap tőlem ajándékot:)

2010. november 27., szombat

Tesóknak

tesó neszik:)



2010. november 25., csütörtök

Sorsolás és nyertesek


Szép estét!
Köszönöm mindenkinek a játékot és a részvételt. Örültem minden régi és új ismerősnek, a sok dícséretnek és, hogy szerettetek volna ajándékot tőlem:)
Akkor jöjjenek a képek a sorsolásról:
A kommentekből vagdostam össze a cetliket+ hozzáírtam a két mai jelentkezőt. 





Szerintem jobban izgultam, mint bárki:)
A nyertesek:      - norono
                           - K.
                           - malasz
                           - Ari
Az első három nyertestől nevet és címet kérek az e-mail címemre, Arival pedig szívesen egyeztetek időpontot és személyesen átadom az ajándékot, ha úgy alakul. Hétfőn postázok és mindaddig titok mi tettem a borítékba, amíg vissza nem jeleznek a nyertesek, hogy megkapták a meglepit.
Legyen további szép estétek!

Info

18 óráig még jelentkezhettek:) Eredményhirdetés 20 óra.

2010. november 23., kedd

Segítségre lenne szükségem

Kaptam a nagyobbik kistestvéremtől egy fűzött bogyót. Nagyon szép, rózsaszínes barack színű. (Ez a kép rémes, de biztosan a szaténról verődik vissza ilyen pirosas árnyalat.) Karácsonykor a nyakamban szeretném viselni, viszont össze kellene raknom. Még sosem csináltam ilyet. Nem tudom mit kellene vennem hozzá pontosan. Valahol régebben láttam, hogy lehet készen kapni organzás, zsinóros láncot, hosszabbítóval és kapoccsal, de most nem találom. És valahogy függővé kellene változtatni a bogyót is, de semmi ötletem hozzá. Súgna nekem valaki hozzáértő? Előre is köszönöm:)

2010. november 20., szombat

Játék emlékeztető

Még van egy pár nap, gyertek, legyünk minél többen! Sikerült több ajándékot is készítenem, nagyobb eséllyel nyerhettek. A jelentkezési határidő 25-e, még aznap este sorsolás:)

2010. november 18., csütörtök

Játék varrósoknak

Nem tudtam ellenállni Orsi játékának. Blúzok szabásmintáit lehet nála nyerni. "Ára" csak egy komment:)


Ezt szeretném, de nagyon. Nézzetek be hozzá!

2010. november 16., kedd

Miniatűr



2010. november 15., hétfő

Nem gondoltam volna

Nem gondoltam volna, hogy tudok még kisebbet csinálni... pedig igen:)


2010. november 13., szombat

Játék



2010. november 9., kedd

Részletek

Már csak egy kis szalag kell.





2010. november 8., hétfő

3. pályamunka

Tiffany-Andi játékának harmadik résztvevői. A kötényes nosztalgiázásról eszembe jutott, mikor a lányokkal készítettünk ajándékot a nagyszülőknek, vagy a barátnőknek Karácsony előtt. Legjobban szeretett anyag a só-liszt gyurma volt. Könnyen használható, olcsó, környezetbarát anyag, amit nem lehetett elpocsékolni és nem volt gond, ha a szájukba, a ruhájukra, vagy a szőnyegre került:) Lett ebből Barbie bútortól kezdve, játék gyümölcsökön keresztül, adventi koszorúig sokminden.
Megosztanám a receptet:

3 dl só
4,5 dl liszt
2 dl langyos víz
25 ml étolaj
15 ml glicerin

A hozzávalókat összegyúrtam és fél óráig, konyharuhával letakarva pihentettem. A lányok nagyon élvezték a közös játékot és elnosztalgiáztunk a formázás közben. Készültek mécses tartók, hóemberek, angyalka, újévi malac. A tepsibe sütőpapírt tettem és 1 óráig nyitott sütőajtónál 1-es fokozaton szárítottam, majd rácsuktam az ajtót és folyamatosan figyeltem, hogy mennyire szárad, illetve pirul. Régen csináltam már, így el is felejtettem, hogy a hóembert nem lett volna szabad egészben betenni, hanem részenként és utólag kellett volna összeragasztgatni, de majd kijavítjuk. Amivel eddig elkészültünk azt megmutatom, a többiről is teszek fel képet, ha majd megszáradtak. A díszítésül használt szegfűszegtől és borstól karácsonyi illat lett idebenn,  temperával festettünk, de fahéjjal a tésztát is meg lehet színezni, illetve a sütéssel is el lehet érni a barna különböző árnyalatait. A lakkozást már a garázsban csináltam.





2010. november 7., vasárnap

Tatting Bag

Van itt valami, amire már régóta vágytam, amit nagyon szerettem volna. Egyrészt a kényelem, másrészt az esztétikum és a praktikum miatt. Végre megtaláltam a nekem tetsző anyagokat hozzá és el is készült ez a táska. A burgundi szín szaténnal dolgozni maga volt az álom, ez a kedves vékony bársony pedig puhaságával bűvölt el. Nem a legpénztárcakímélőbb darab, de fontos volt, hogy színben, anyagban tartós legyen, mert innentől nincs menekvés, jönnie kell velem mindenhová és tárolni, védeni a csipkézéshez használt dolgaimat:)

Tehát, kinyitva:


Egy kis betekintés:



Behúzva:


És azt hiszem tudom mi hiányzik még belőle: egy tűtartó. Ezt majd még pótolom:)

2010. november 6., szombat

Ajándék kísérők

Andi készülődős játékának második résztvevői. Pici angyalok, mint ajándékkísérők. A lányom ráakasztotta a fülére. Ott is jól mutattak:)



2010. november 4., csütörtök

Részlet ;)


2010. november 1., hétfő

Játék






Játék itt nálam. Augusztusban magamban megünnepeltem blogom 1. születésnapját. Most jött el az alkalom, hogy másokat is megörvendeztessek ajándékkal. Több, mint 200 bejegyzés és 60 rendszeres olvasó, ez nagy eredmény számomra. Új ismeretségek és sok új tapasztalat, tanulás a csipkézésben, ezt mind a blognak köszönhetem. Kezdem felfedezni, hogy a varrás milyen örömet tud adni, mert tulajdonképpen itt nem is akartam varrott dolgokat mutatni és valahogy mégis erre visz az utam, mert ahogy keresem a csipke felhasználásának módjait, úgy van szükség a varrós dolgaim felelevenítésére.

Tehát a játék. Készül itt pár újdonság és az elsők közül szeretnék adni a nyertesnek egyet:) Úgy gondoltam a névnapomon fogok sorsolni, november 25-én. Addig, aki játszani szeretne hagyjon itt egy kommentet és tegye ki a blogjára a linket és a képet. Ha valakinek nincs blogja az sem kizárt,  tőle elég egy komment, senkit nem szeretnék diszkriminálni:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011