2012. november 12., hétfő

Újabb tapasztalat

A múltkor írtam, hogy néha melléfogok. Most is sikerült. Nemrég kaptam nagymamámtól egy nagy zacskó fonalat. Semmivel nem szerezhetett volna nagyobb örömet! Nem győztem hálálkodni és el is kezdtem tervezgetni, mi minden fog készülni a sok szépségből.
Ez csak egy kis része a különleges ajándéknak:


Nemrég kértek valami magyaros, népies díszítésű ajándékot tőlem. Na eljött a ti időtök! - gondoltam. Szép sötétkék fonalat választottam. Színtartó! - volt a kis papír gyűrűre írva. Hímzés közben láttam meg, mintha piszkos, vagy sérült lenne a fonal. Reménykedtem, hogy az előbbi és bár nagyon rövid volt az idő a kivitelezésre, kimostam. De jól tettem!! Kellemetlen meglepetés volt. Fogott, de nem kicsit. Több léből átmosva, kinyomkodva is engedte a színét és a fonal hibája nem piszok, hanem valami hőtől, vagy vegyszertől származó eltüntethetetlen sérülés.


Annyira vigyázok és minden anyagot, amivel dolgozom beavatok, kivasalok és rettenetesen sajnáltam volna, ha a kék fonal már a megajándékozott személynél kezdi el engedni a színét. Asszem elsüllyedtem volna :(

5 megjegyzés:

Rita írta...

Én jártam már így frissen vásárolt piros hímzőfonallal.

Györgyi írta...

Nagyon szeretem a csipkéket (is), így időnként végig nézegetem az alkotásaidat. Szomorú, hogy így jártál a fonallal, sajnos sokunknak van ilyen rossz tapasztalata.
Az én nagylányom kihímezte a tornacipőjét és a végén a piros eresztette a színét.
Sírva fakadt. Sikerült megmentenem, hypóba mártogatott ecsettel varázsoltam vissza a cipő eredeti fehér színét! Nem lehet elég óvatos az ember!
Nagyon szép dolgokat készítesz, gratulálok!

Álomjáró-Bozsomati írta...

Ó! Ez tényleg nagyon bosszantó!!! Annyit dolgoztál vele!

Frivolina írta...

egészen a mosásig bíztam benne, hogy jó vége lesz... én az örök optimista :P

Agyrágóbogár írta...

Ez rettenetes! Nekem is eszembe jutott, hogy hamarosan befejezem a futót amit már egy ideje varrogatok és szívbajt kapok ha fog a cérna. Nagy okosan nem jutott eszembe csak miután megvolt a háromnegyede, hogy akár ki is próbálhattam volna előre!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011