2012. december 31., hétfő

Csendes


Nekem valahogy most van karácsonyi hangulatom. Mostanra nyugodtam le a túlfeszített munka után, lecsengett a vendégeskedés időszaka, a gyerekeim bulizni mentek, halkan megy a tv, én pedig csak elmélkedek itt a gép előtt. Csendes számvetés az idei évről, rövid osztás, szorzás. Mindig nyugodtabbat várunk és valahogy ez nekünk sosem jön össze. Család, munka, tanulás, vállalkozás, hobbi... Ezek mind kitöltik a napjainkat és néha csúcsra kell járatni a problémamegoldó képességünket, vagy fontossági sorrendet felállítva, szelektálni kell.

Idén a férjem megunta a holmijaim kerülgetését és kaptam tőle két polcot. Mivel a hálószobánkban dolgozom kényelmetlen mindig elpakolni, de a rumli meg nagyon idegesítő. Erre most felkerült jó sok minden és megbeszéltük, hogy majd kicsit sűrítjük a polcokat, mert úgy praktikusabb lesz pakolni.



A másik dolog, ami az öröm mellett szomorúság is, hogy a férjem nagymamájától megörököltem egy öreg Singer-t. Nagyon jól működik, bár amire én fogom használni kívánt némi átalakítást. Maga a gép nagyon szép, de ez a lemázolt munkalap oltári ronda. Persze a munkát nem befolyásolja, de azért ha lesz lehetőség ki fogom cseréltetni. 
A gépi hímzés tudományát a nagymamámtól kezdtem tanulni, lassan egy éve. A munkahelyem miatt alig jutottam el gyakorolni. De ez valahogy a kezemben van és most már itthon tudok nekiülni és a riselés nevű hímzést művelni. Ebben rengeteg lehetőség van és, mint ahogy a csipkénél is számomra a lényeg a használhatóság. Olyan dolgokat szeretnék készíteni, amik a mai, modern világban is megállják a helyüket:) 



Igazán széles a lehetőségek tárháza, mert lehet egyszínű a munka, vagy színes, motívum szerint kalocsai, madeira és még sokféle.





Mostanában azon gondolkodtam, ha megváltozik valamivel kapcsolatban a gondolkodásom, elkezdek olyan emberekkel találkozni akik hasonlóan látják a dolgokat, mint én.Valószínű ennek köszönhetem, hogy ennyien követtek, nézitek meg mit alkottam éppen, vagy mi foglalkoztat. Köszönöm a közös gondolatokat, a hozzászólásokat még akkor is, ha hosszú időn át csak képek vannak, szó kevés. Én ilyen vagyok, szívesebben varrok, mint beszélek, talán ezért született ez a hosszú poszt, kárpótlásul a szűkszavúságomért.

Mindannyiónknak boldog új évet, erős régi kapcsolatokat, új barátokat, egészséget, valóravált terveket kívánok 2013-ra.

9 megjegyzés:

Jolimama írta...

A munkáid magukért beszélnek:-)
Nagyon szeretek nézelődni, ha nem is jelzem írással.

Vera írta...

Hátttt..... ez nem kis munka megtanulni... Kicsit irigykedem.... Egyébként ilyen Singeren /legalábbis hasonlón/ tanultam varrni ... pedálos volt..A bobija hajócskás volt....Én is találok mindig újat...itt További sok sikert...

mmama írta...

Kedves Frivolina !
Olvastam soraidat Jolimamánál.
Nagyon megérintett hogy hiányolsz már most, hiszen alig hagytam abba...
Egy évet gondolkodtam és el kellett fogadni hogy lassan nem marad olvasóm, vagy "csak" nem veszik a fáradságot arra hogy jelet hagyjanak.
Engem ez inspirált.
De lám aki akar , és akit akarunk azt megtaláljuk.
Boldog Új Évet kívánok !

Frivolina írta...

de örülök neked! tegnap este óta gondolkozom, hogy bár nem vagyok nagyon beszédes, de erről írhatnék egy posztot. mindenkinek fontos a visszajelzés, de nekem elég a statisztika is:) látom a számokat és a pöttyöket a térképen, milyen sok helyről eljutnak hozzám és boldoggá tesz! sosem gondoltam volna, hogy ennyi hasonló gondolkozású melegszívű ember sorait olvashatom. nagyon túlhajszoltak vagyunk. én magam is kora reggeltől késő estig az irodában vagyok, két gyerekem van, férjem, hobbim, tanfolyamra járok, kertes házban lakunk, de ezt nem adnám semmiért. sokat olvasok másokat, viszont az időt a hozzászólások rovására veszem el. sajnos csak így tudok boldogulni.
a tegnap este különleges volt, mert mindannyiótokhoz benézhettem egy pillanatra - senki nem akart kidúrni a gép elől - és kívánhattam minden jókat :)

Monika írta...

Szeretet,békesség,nyugalom----szívemből ezt kívánom!

Frivolina írta...

ez a közös bennünk és erre kell hallgatnunk:)

Álomjáró-Bozsomati írta...

Csodás dolgokat művelsz! :-) Nagyon tetszik az "új" technikád! Alig várom a szépségeket!
Nagyon boldog és békés, alkotásban gazdag új évet kívánok! Puszi.

norono írta...

Nagyon boldog, megvalósult álmokban gazdag Újévet kívánok!

Frivolina írta...

köszönöm Nóri:)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011