2014. január 22., szerda

Purse frame - munka a tárcakeretekkel

Először nagyon tartottam ezeknek a tárcáknak az elkészítésétől. De annyira tetszettek, hogy muszály volt megtanulnom. Annyiféle variáció készülhet belőlük, a legvidámabbtól az egész szolíd színekig többféle díszítéssel. Mint a hajócsipke tanulásakor, most is a youtube volt a segítőtársam.


A felvarrás lényege nagyon jól látszik ezen a videón. A legfontosabb, hogy mindig a második lyukba öltünk először és onnan vissza, mint mikor kézzel varrunk össze két anyagot hurok, vagy láncöltéssel. Ilyen kötött anyaggal még nem dolgoztam, de nagyon tetszik, mert mutatós és puha.


Ami ebben a technikában nekem a legnehezebb volt, az az, hogy az alap pont beférjen a keretbe, tehát az egyenletes beigazítás, mert a vásznon meglátszik ha húzva van, vagy rátartok egy kicsit. A másik pedig, mivel általában a varrást díszítésnek is szánom és eltérő színű fonallal varrom, nem mindegy, hogy a csomók és egyáltalán a hátoldal eldolgozása milyen. Elvárja a pontos munkát és az odafigyelést. Ezen a videón jól látszik, ha bizonytalanok vagyunk be is fércelhetjük előre a neszit és nem fog elcsúszni a munkánk.



2 megjegyzés:

szaberka írta...

De jó! Én is most gyűjtöm épp a bátorságot, kéretik figyelni! :)))

Frivolina írta...

oké, majd figyelek:) csak bátran nagyon jó vele bíbelődni.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011