2017. szeptember 26., kedd

Személyes bejegyzés

Én is ragaszkodom tárgyakhoz, egy kényelmes cipőhöz, olyasmikhez amihez jó emlék köt.

2014-ben varrtam ezt a kék szatyrot magamnak. A forma prototípus volt, magamon teszteltem, hogy milyen pakolni, viselni és ez volt az első darab amire a saját címkémet varrtam. Sokáig ragaszkodtam hozzá, de mostanra a rendszeres használattól, mosástól teljesen elkopott. Eljött az idő, hogy lecseréljem. Fehér alapon szürke pöttyös külső, piros mintás belső, piros paszpól.

Összehasonlítás és egy fotó az okról, miért kellett egy új tatyó.


Búcsúkép, sokfelé utazott velem, nyaralásokra, kirándulásokra és minden nap a munkába.


Szitakötők nekem :)


Belül két zseb van, kulcsnak, telefonnak.


Szitakötő minta:)


2017. január 29., vasárnap

Munkahelyi ajándék

Nem szoktunk ajándékozni, megvannak a hivatalos keretek a cégnél, úgymond rendtartás. Amerikai típusú irodában dolgozunk, több, mint harmincan egy légtérben, nem győznénk a sok szülinapot, névnapot. Azért én ezt néha megszegem:)) Karácsony előtt mézeskalács, szülinapomkor, névnapkor saját sütésű keksz, vagy más süti. És van különleges alkalom is, most például egy régi kedves kolléganő nyugdíjba megy. Régóta dolgozunk együtt és nagyon jól megértjük egymást. Külsőre és habitusra nem mondanám meg, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt. Készítettem neki egy apróságot. Mindig a korára hivatkozik, ha elfelejt valamit, hát vettem neki egy egyszerű A5 méretű spirálfüzetet és csináltam rá borítót, amitől egyedi lett, ... legyen notesze :)) Írtam az elejébe egy kedves kis idézetet, ezzel lepem meg holnap.


2017. január 18., szerda

Családi örökség

Azt hiszem többször is leírtam már, hogy nálunk a varrás, a kézimunka és úgy egyáltalán a szöszmötölés, az igény arra, hogy létrehozzunk valamit saját kezűleg, családi örökség. A nagymamám - apukám anyukája csodásan hímez és risel. Engem is tanítgatott és karácsony előtt megláttam egy mintát ami nagyon fellelkesített. Azután rá kellett jönnöm, hogy mennyit felejtettem és sok sok gyakorlásra lesz szükség, hogy elfogadható minőségű hímzés legyen belőle. Addig meg sem merem neki mutatni... :)2016. december 30., péntek

Mert minden évben kell egy utolsó

Karácsony előtt készülős, de nem mutatható poszt :) Évekkel ezelőtt megállapodtunk családunk nőtagjaival, hogy egymásnak saját készítésű ajándékokat adunk. Ez lehet lekvár, szörp, édesség, savanyúság, bármi amit a háztartásban össze lehet hozni. Mivel én varrok, hát úgy gondoltam nem a konyhában hozom össze a karácsonyi ajándékot, hanem varrok. Most épp mamuszkát :) Belül puha, gyapjú, kívül pedig színes kötött anyag. A talpuk csúszásgátlós. Sosem csináltam még ilyet, de jó volt készíteni és magamnak is fogok csinálni ilyet, mert kényelmes és meleg. Lesznek még hidegek!2016. szeptember 18., vasárnap

Ha rövid a cipzárod...

told meg egy másikkal:)

Volt jó anyagom és hirtelen kellett egy táska. Volt jó elképzelésem, de nem volt megfelelő kellékem. Az idő szorított. Legyen akkor két cipzár benne. 

Szükségmegoldásból mutatós záródás :)2016. július 7., csütörtök

"Combi" :)

Reméltem, hogy meghozza időben a futár és még a nyaralás előtt meg tudom varrni, hogy kipróbálhassam mennyire működik. Nagyon szép, rugalmas és puha. Nehezen választottam színt, mert a feketét pont ugyanígy fontosnak tartom (és szexinek), de úgy gondoltam, hogy nyáron a világos ruhák, szoknyák alá talán praktikusabb a fehér.


10 cm-re saccoltam a csipke nyúlását és ahogy próbálgattam tényleg annyi lett. Tehát az én comb körméretem 58 cm, biztos ami biztos 47 cm-re szabtam ki, és bár mindenkinek más volt a tapasztalata, én az aljából elvettem két-két centit. Sima 5 mm-es szilikoncsíkot vettem, bízom benne, hogy jól tart majd és megakadályozza, hogy lepöndörödjön a széle. Picit a szilikont meghúzva, cikkcakk öltéssel varrtam a felső szélére. 


A varrást franciavarrás elvén készítettem, mégpedig visszáját összefordítva keskenyen levarrtam, majd a színére fordítva kicsit szélesebben újra végigmentem rajta, hogy az előző varrás széleit befogjam. Biztos ami biztos, cikkcakkal letűztem.
Ilyen lett :) Nagyon tetszik és felvéve, nagyon kényelmes. Kíváncsi leszek, hogy egész nap így fogom-e majd érezni és biciklizés közben hogy viselkedik majd. 


A férjem megkérdezte, hogy hogy hívják ezt a "csipke-izét"? Mondtam neki, hogy "bandeletsz". Ráncolta a homlokát és azt mondta: - Maradjunk a combinál:)) Tehát Combi.

Ilyen felvéve. Ez a szoknya hossz amúgy kicsit necces, mert leülni óvatosan kell, hacsak valaki nem bánja, hogy kivillan a combija:)

2016. július 4., hétfő

Nyári probléma

Szeretnék nyáron szoknyában, nyári ruhában sétálni a forró városban, vagy a Balaton partján, de mint oly sok nőnek, nekem is gondot okoz, hogy harisnya nélkül a melegben a combjaim kidörzsölődnek. Ez azóta van, hogy nem vagyok már 48 kiló - kb 24 éve:) 
Nincs ezen mit takargatni, a gond elég széles körben érinti a nőket, súlyra, korra való tekintet nélkül. Mikor megoldást kerestem a problémára, több lehetőség is a szemem elé került, de legjobban egy itthon is elkészíthető megoldás tetszett. 
Létezik egy Bandelettes nevű, csipkéből varrt pánt, amit akár magunknak is elkészíthetünk. Még nem tudom hogy fog működni, meg tudom-e varrni az én kis egyszerű gépemmel, de megrendeltem a hozzávalókat és alig várom, hogy kipróbálhassam és viselhessem :)

2016. május 10., kedd

Mit lehet tenni?

Velünk születik a kíváncsiság, vagy tanuljuk? A gyerekkor sajátja, vagy megmarad felnőtt korunkra is? Örömet szerez, vagy veszélyes?
Mitől függ, hogy például szeretjük-e a könyveket? A könyv mindig titok, meglepetések vannak a borítója alatt, élmények, sorsok, mesék. Valamiért képes vagyok órákra leragadni egy-egy könyvesboltban, ha alkalmam és időm van rá és ha csak 10 percem van korán reggel, vagy ebédszünetben rögtön olvasok. Mert érdekel a történet, hajt a kíváncsiság...

Kíváncsivá lehet tenni egy gyereket, hogy kinyissa, megnézze, kipróbálja?

2016. március 20., vasárnap

Nyulambulam

Közeledik a Húsvét, ami nálunk kevésbé vallási, inkább gyermeki ünnep. Nálam tavasz várás, a biciklizés kezdete és a virágültetésé. Azért a fiúknak jár a csokitojás és a nyuszi. Van a családunkban egy pindúr úrfi, 3 hónapos, őt nem hozza még lázba az édesség, de úgy gondoltam, hogy egy színes, csörgős hasú textilnyúl talán igen. Tegnap kiderült, hogy az egész családban sikere lett :)

Ez volt a minta. A pofiját saját elképzelés alapján, fehér filcre hímeztem.


Kép velem :)2016. március 18., péntek

Csopi

Facebook-on van egy varrós csoport, ahol aktív tag vagyok. Általában jó hangulat és egyetértés jellemzi a működést, de azért előfordul vita, nem odavaló bejegyzések, letiltás, ilyesmi. Ma arra léptem be, hogy az egyik csaj megosztott egy képet, ami az általa varrt nyuszikról készült. Kicsit pánikban volt, úgy kérdezte, hogy mit csináljon, mert a nyulak a kislánya ovis csoportjának készültek és bevitt egyet megmutatni, hogy masnival a nyakukban még jobban mutatnának. Erre az egyik anyuka beszólt neki, hogy ezt a szart kapják a gyerekek?

Azt szerette volna tudni, hogy mi mit gondolunk? 

Elmondtuk :)

470 like-ot és 326 hozzászólásban nyugtattuk meg(eddig), hogy nincs a nyulakkal semmi baj, anyuka meg jobban tette volna, ha befogja. Dehát mindig az fitymálja le a dolgokat, aki nem csinál SEMMIT.

Szóval nincs mindig egyetértés a csoportban sem, de egész jól ki tudunk állni egymásért. Kicsit olyan volt ez a hajcihő, mint a viccben: én nyugodtan lehülyézhetem a tesóm, de ha más megpróbálja, azzal feltörlöm a padlót :))

2016. március 13., vasárnap

Hosszúhétvége

Általában kétszer annyi tennivalót próbálok besűríteni a napjaimba, mint mások. És általában sikerül is :) 
Szóval hosszú hétvége, első nap, nagytakarítás. Minden ablak lemosva, szőnyegek, párnák, függönyök kimosva, minden a helyén. Portörlés, porszívózás, felmosás, virágok rendbetétele, vackok kidobálása megvolt. Este félhullán pizzázás kipipálva:)
Mai nap, vasalás - fúúú, ezzel rettenetesen el voltam maradva - és nem is végeztem :(

Rájöttem, hogy a hangyák imádják a hántolt, sózott napraforgót, mert már másodjára lepik meg miatta a konyhapultot.... és elhatároztam, hogy nyuszit fogok varrni családunk legkisebbjének, akit kora okán nem hoz még lázba a Smarties nyúl :D És nem bánom, hogy olvasni sem tud, mert így nem kérheti rajtam számon, ha nem sikerül.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011