2010. október 9., szombat

Ajándék tölcsérek

Tiffany-Andi játékára készítettem ezt a képes bemutatót:


Már tavaly lecseréltem a műanyag mikulás zacskókat textilre. Egyrészt el lehet vele játszani a kitesszük és éjjel megtölti a Mikulás, című játékot a gyerekekkel, ha pedig elajándékozzuk, akkor nem csak fogyasztható, hanem maradandó meglepit is kap az illető:)

Kétféle anyag kell hozzá, ha lehet karácsonyos, mert akár mikulásra, akár karácsonyra lehet bele csomagolni édességet, teafüvet, mindenféle apróságot. Kivágunk 2-2 háromszöget, amiknek a rövidebb oldala 20,5, hosszabbik oldalai 30,5 cm hosszúak. Kell még egy 3x9 cm-es téglalap, és 50-60 cm szalag.


A hosszú téglalapból varrjuk az akasztót úgy, hogy behajtva a széleket letűzzük. E helyett szintén lehet szalagot használni, bár tapasztalataim szerint az elhúzódó nassolások miatt így hamarabb tönkremegy a zsákocska. Két-két háromszöget összevarrunk a rövidebb oldalánál fogva, egyik részbe már belevarrjuk az akasztót is. A varrásszélességet levasaljuk.



Színt színével összefordítjuk és körbevarrjuk, kihagyva a képen megjelölt nyílásokat. A két 1 centis kell a zsinórház miatt, a hosszabbik pedig a kifordítás helye lesz.



Ha körbe értünk színére fordítjuk, a nyílást kézzel összeöltjük, majd az egyik tölcsért óvatosan belefordítjuk a másikba. A végét igazgassuk minél „csücskösebbre”. A felső szélét is igazgassuk ki és vasaljuk le, varrjuk körbe 1-1,5 cm szélesen. Két oldalról szembe húzzuk be a szalagokat és kössük el a végüket.




A képeken látszik, hogy nem muszáj a szalagos megoldást választani. Összekötés nélkül is működik a dolog, jól mutat, ha a kis sarkot gallér szerűen visszahajtjuk. Az akasztó jó szolgálatot tesz, ha meglepetésnek ajtókilicsre, szekrénygombra akasszuk és később nyitott állapotában csak bele kell nyúlni és válogatni a finomságok közül. Legszívesebben szaloncukrot használtam volna kellékként, de annak még híre hamva sincs, így azt tettem bele, amit itthon találtam. Nagyobb méretet is csinálhatunk, ha ebbe nem fér bele a meglepi, akkor a hosszabb oldalt 43,5 cm-re szabjuk, de az már elég komoly „töltést” igényelJ

1 megjegyzés:

Orin írta...

Świetny pomysł na rożki prezentowe. Może sama takie zrobię na Mikołajki :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011