2010. október 24., vasárnap

Tiffany-Andi játékához 2.

Karácsonyi kötény

Az alaphoz kell egy 52x42 cm-es vászon, a zsebhez egy 42x23 cm-es karácsonyos anyag, a megkötőhöz 1 db 2 m x 8 cm-es csík, vetex. Mivel ezt a kötényt felajánlom a résztvevők közötti sorsolásra ajándékként, a zsebre kézi applikációval fenyőket varrtam, hogy ünnepélyesebb legyen.


 A zseb felülre kerülő oldalát duplán behajtva, 1 cm szélesen letűzöm. Ráfektetem az alap színére és a szélén 0,5 cm-esen rávarrom. Körben eltisztázom, majd 1 cm szélesen behajtom. A zsebet alul két varrással három részre osztom és levarrom. Nem akartam belevarrni a mintába, így nem varrtam végig, csak a világos részt, de így is több zsebesnek minősítettem:)Az eleje közepétől 11-11 cm-re varrok egy kis ráhajtást, hogy szebben álljon derékban.

Nem volt elég hosszú anyagom, így a megkötő nekem két részből van, középen toldva. A megkötő középrészét beragasztom, félbe vasalom, majd felvarrom a kötény visszájára. A megkötő mindkét végét színével összefordítva összevarrom az alap színéig. A bőséget kivágom és egy fakanál segítségével kifordítom. A sarkokat eligazgatom és levasalom.

A megkötő végétől a színén körbe letűzöm.

És kész.

7 megjegyzés:

Cheeks írta...

Remélem, én nyerem majd meg Andinál :)

Edina írta...

Nagyon jó!!

Évi blogja :) írta...

Tetszik a kötényed! :)

Tiffanylda írta...

Nagyon csinos az alkalmi köténykéd!:) Gratula az ötlethez!

Frivolina írta...

köszönöm:)

Orin írta...

Piękny świąteczny fartuszek :D Gratuluję fantastycznego wykonania :)

Frivolina írta...

dziękuję:)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011