2013. január 29., kedd

Nálam már tavasz

Kész van hát...:







És ma meglepetésként ez a szépség várt itthon!!! :)



2013. január 27., vasárnap

Már élesben




Működik

Kíváncsi voltam, hogy ez a máshol már látott technika hogyan működik, mennyire tartós, hogy bírja a mosást? Ezek a pamutvásznak könnyen rojtolódnak, ezért nem voltam biztos benne, hogy  a sima tűzés "megfogja" a szélét. Kis pillangót vágtam ki, járattam rajta kicsit a gépet, majd kézzel kimostam. Jól megdörzsöltem, úgy ahogy a mosógép sosem és vártam az eredményt. Megszáradt, kivasaltam és tök jó lett. A széle kicsit bolyhos lett, ami jót tett a végeredménynek, de ez mégis csak egy kis próba volt.



2013. január 26., szombat

Barátkozunk


Barátkozunk ő meg én:) Nagy terveim vannak vele, ő nem mondta, hogy mit szól ehhez, de egy kicsit nehezen adja magát. Nem adom fel! pedig sokszor keresztbe tesz nekem, olyankor - hogy mérgemben ne hagyjam faképnél - megcsodálom a részleteit.


A terítő nem az én munkám, csak elvállaltam, hogy beszegem. Jó gyakorlás, mert nagyon aprólékos, kis mozdulatokat igényel.





2013. január 22., kedd

...hülyén vigyorogtam...

Életemben több ezer számlát kiállítottam már. Most a sajátomat simán elrontottam. Pedig annyira koncentráltam!! A számla javítás szabályainak megfelelően kijavítottam és közben kicsit bocsánatkérően, kicsit hülyén vigyorogtam ;)

2013. január 20., vasárnap

Bejön ez a szín







2013. január 19., szombat

Gondolatok és tettek

Kiörömködtem magam, tehát dolgozom tovább és mutatom is. Rég nem csipkéztem, amiket viszont mostanában csináltam foglalkoztatom is :), íme az egyik:


szeretem ezt a gyöngyvarrótűs szöszmötölést:)

És amiről még eddig nem beszéltem. Persze nem volt titok, de mielőtt szóltam volna a Meskáról szerettem volna valami biztosat és kézzel foghatót ezzel kapcsolatban. Bármiféle eredményt. A név már régóta motoszkált a fejemben. A saját nevemből raktam össze és mikor ezt a blogot indítottam, ez volt a B terv, és meg is maradt, mert szinte éreztem, hogy hasznát veszem még. A név pedig a Bertinka, a bolt neve: VászonVarázs.


Vártam és eljött!!

Egy ideje már nagyon sűrűn történtek események és jellemzően nem a jobbik fajtából álltak. De ma reggel eladtam valamiket a Meskán. ÉN!! Teljesen magamtól, teljesen ismeretlenül vásároltak tőlem. Csak a termék, annak anyaga és minősége számított. Tényleg olyan érzés, mint amilyet máshol olvastam. Megírhatom az első számlát is.
Nagy erővel tölt fel most ez engem, és ráadásul nagyon kedves vevő, szép e-mail-ben kért adatokat és kívánt jó munkát...
Alig bírom elhinni!!


2013. január 14., hétfő

Játék Barbaránál

Mikor igazán hasznát vehetjük a fantáziánknak:)



2013. január 13., vasárnap

Tulips and Fruits










2013. január 8., kedd

Tulipánok babarózsaszínben






2013. január 6., vasárnap

Ízlések

Az ízlés és az, hogy mindenkinek másra van szüksége és igénye leleményességet kíván. Mert van, aki nem mindig összehajtva tartja a táskájában a szatyrot és nem a boltban veszi elő, hanem otthon beledobja a pénztárcát, a szatyrot meg a bicikli kosarába és úgy megy vásárolni. Ezért ilyen esetben jogos igény, hogy ne az általam preferált natúr vászon legyen az alap, hanem színes, lehetőleg sötétebb anyag. Természetesen a hímzés és a gombolhatóság szükséges, de a fülek hossza is igény szerint változik. Azt vettem észre, hogy az idősebbek jobban szeretik a rövid fület, nem veszik vállukra a szatyrot.

Szeretnék véget vetni a télnek - kinn szakad a hó - ezért választottam a tulipán mintákat:)







2013. január 2., szerda

Merész voltam

Merészség kedves ismerős kérésének eleget tenni és olyasmit varrni, amit még sosem. Elhihetitek MENNYIRE koncentráltam :D
Eleve új volt a táska keret használata, volt róla némi fogalmam, de nem használtam még. Ezúton is köszönet Szilvinek a szabásmintáért. És szerettem volna jó tartást adni a kis szépségnek, hát az sikerült, viszont elég nehezen akart igazodni a végleges formához.





A képek lehetnének jobbak, de igen erősen éjszaka volt mikor végeztem és másnap reggel már utazott is messze tőlem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011