2010. január 31., vasárnap

Keret


Úgy gondolom jó keret lesz egy kisebb kézimunkához.

2010. január 27., szerda

Fontos


Késő van már a gyerekek lefeküdtek, a férjem fürdik, de ezt a posztot még muszáj volt megírnom. Két héttel ezelőtt találtam egy felhívást Elina blogján. Tudtam, hogy szeretnék készíteni valamit, ami, ha csak kicsit is, de hozzátehet más emberek erőfeszítéseihez. Ma be is tudtam fejezni. Egy kis zsebes tartót készítettem a BranIdától nyert anyagaim segítségével. Apróság ez, tudom. Olyan nehéz segíteni és kevés telik tőlem. Talán együtt, ha mások is elküldik Elinek az ajándékokat, már lesz látszatja az igyekezetünknek.
Sajnos olyan képet nem tudtam csinálni, ahol rendes helyzetben van a tartó, mert nem találtam semmit, amire felgombolhattam volna. Ugyanis az akasztók gombosak, hogy akár egy kiságy oldalára is fel lehessen tenni.

2010. január 26., kedd

Mi készül?


Ajándékok. Míg nem érkeznek meg, addig nem mutathatók. Így csak egy kis részlet.

2010. január 24., vasárnap

Kész:)Meguntam, hogy szegény pénztárcám a mindenféle kártyáimtól dudorodik. Mentesítése miatt készült ez a kártyatartó. Próbának szántam és valószínű csinálok másikat nemsokára, ugyanis a kártyák hosszanti elhelyezése nem praktikus, könnyen kicsúsznak a helyükről. Én így, hogy tudom mire számíthatok vigyázok, de ha másnak készítek ilyet, akkor a zsebeket meg fogom fordítani.

2010. január 23., szombat

A bőség zavara


Mikor nem tudom mihez is kapjak, mert annyi ötletem és dolgom van egyszerre:) Képes vagyok még a szabad órámat is ketté osztani és fél órát varrással, fél órát a csipkével tölteni. Így igazságos:)

2010. január 22., péntek

Új motívum

Színesben lenne az igazi, mondjuk bordó, vagy sötétlila színből.

2010. január 20., szerda

Szélcsipke


Csak kicsit rövidke:)

2010. január 18., hétfő

Tatting bookmark


Végre sikerült befejezni és átadni. Nagyon nyomta a lelkiismeretemet, mert a hozzávaló könyveket már karácsonykor megkapta, de a könyvjelző nem készült el időben. Csak most...

2010. január 17., vasárnap

Összehasonlítás


Itt van egymás mellett ugyanaz a minta, eltérő csomószámmal. Minden részletben +1 csomó, ekkora méreteltérést eredményez.

2010. január 14., csütörtök

Ezt nem lehet kihagyni:)

Játék BranIdánál!! Minél többen jöjjünk össze, mert az ilyen közös varrás nagyon jó lehet - bár vannak buktatói:) Együtt alkotni valami maradandót szerintem fantasztikus.

Valami új


Szeretek farmerral dolgozni, mert olyan sokoldalú. Strapabíró, jól kombinálható és "bírja" a színeket. Majd meglátjuk...

2010. január 12., kedd

Füli


Még egy füli:) Most ez a kedvenc.

2010. január 10., vasárnap

Javításra szorul


Még csak 3 negyedéig vagyok kész, de már tegnap tudtam, hogy kicsi lesz:( Csak 10 cm, ezért készült a lenti minta, az lesz a jó méret.

2010. január 9., szombat

Minta


Szóval így dolgozom én. Rajzolgatok mindenféle kacskaringót és egyszer csak összeáll. Akkor csinálok róla egy letisztult skiccet és már mehet is a munka. Persze nem mindig sikerül. Például nem érnek össze a gyűrűk, vagy hosszú lesz az ív, vagy bármi közbejöhet. A tudástáramból még hiányzik a rutin és az apró trükköknek is híján vagyok, amikkel könnyebbé (és szebbé) tehetem a csipkéket. Úgy látom, jó sok gyakorlással fogom tudni elsajátítani ezeket:)

2010. január 7., csütörtök

Részlet


Egy új csipke darabkája.

2010. január 5., kedd

Tatted earrings/ Frivolitás fülbevalóNem tudom melyik kép mutatja meg jobban a színét. Sajnos a színhelyes fotózással én is hadilábon állok. De legalább élesek lettek:)

Tovább adom

A díjat szeretném Loncinak, Cheeks-nek és Krisztának tovább adni. Szeretném megköszönni a kedvességüket és szeretném jobban megismerni őket:) E-mail-t írtam mindhármuknak.

Tetszik


Megtetszett ez a - számomra - ismeretlen stílusú játék Treborettánál. Az az igazság, hogy - kiegészítve a tegnapi 7-est - szeretek adni:) Remélem minden feltételnek eleget tettem: rendszeres olvasó lettem, kommenteltem, e-mail-t írtam, ide magamhoz kiteszem... ja és mostmár dolgozom 1000-rel, mert nem szeretném túlvállalni magam és csalódást okozni.

2010. január 4., hétfő

Meglepetés


Ma délután mit látok? Díjat kaptam Évitől. Ez az első, amivel meglepnek, de nem ám csak úgy ajándékba:) 7 db dolgot kell elmondanom magamról. Hát legyen:
- Szeretem a meséket, a sci-fi-t és a fantasy-t könyvben és filmben egyaránt.
- A családot, mint közeget, nekem találták ki. Férjjel és gyerekekkel érzem jól magam.
- Mindig szerettem a kézművességet, ilyen közegben nőttem fel, ezért van az, hogy érettségi után nőiruha-készítő végzettséget szereztem...
- és ezután még három félét:)
-Nincs jogsim, bár jól vezetnék.
-Tanulási mániám van, bár minden tanfolyam után megfogadom: ez volt az utolsó.
-"Enyhe" netfüggőségben szenvedek ;)


2010. január 3., vasárnap

PIF

"Bárki játszhat, akinek blogja van.Az első három ember, aki kommenteli ezt a bejegyzést, ajándékot fog kapni tőlem, melyet én készítek.Ezt az ajándékot az elkövetkező 365 napon belül el fogom juttatni hozzátok.

Cserébe meghirdetitek a saját meglepetés csomagotokat a blogotokban, jelezve, hogy az enyémet folytatjátok!
Szeretettel várom a jelentkezőket!"
Ez az a felhívás, amit közzé kell tennem ahhoz, hogy játékot hirdethessek én is. Bea volt olyan kedves és a nála kialakult reggeli csődület után belevágott egy második fordulóba is. Ezt mindig nagyon szerettem volna kipróbálni, de úgy gondoltam először megismerkedek a kreatívosokkal és csak utána próbálkozom. 5 hónapja indítottam a blogot és ezzel (is) az érdeklődést szeretném megköszönni. Ma megnéztem a Google Analytics számlálóját és 856 egyedi látogatót mutatott. Ha eléri a 900-at saját játékot is indítok majd:) Egyenlőre ide szeretnék jelentkezőket. Remélem lesz olyan, akinek a kedvében járhatok:)

Bocsánat!! hiába próbálom a szövegből kivenni az ajánlót nem megy:( pedig nem szándékosan tettem oda. Valamiért külön bejegyzésként kezeli a szöveg végét.

Tatted earrings/ Frivolitás fülbevaló


Próbáltam olyan fülit csinálni, ami kicsike, de fényes és dolgozni is fel lehet venni.

2010. január 2., szombat

Ajándéksorsolás


Még egy játék Ritánál. Felajánlotta, hogy választhatunk ajándékot, de engem annyira el lehet bűvölni bármilyen foltvarrós ajándékkal, hogy semmi különös kívánságom nem volt, ha én nyernék rábíznám, a lényeg a foltvarrásban rejlik:)

Újévi játék:)


Jelentkeztem Hopukánál játékra. Nem gondoltam volna, hogy karácsony után ilyen gyorsan, ilyen sokfelé találok nyerési lehetőséget. Nos, előre a meglepikért:)

Furulyatok


A kisebbik lányom művészet oktatási általánosba jár. A furulya oktatás a tanmenet része. Nálunk ez a hangszer "kétgenerációs", mivel még a nagyobbnak vettem, annak idején. A bolti tok egy egyszerű vászon zacskó, ami mára már teljesen szétfoszlott. Ezért gondoltam, hogy csinálok újat és megelőzvén a bajt a tesóm kisfiának is legyártok egyet. Még nevet sem kell beleírni, mert ilyen nincs másnak:) Ez a kisfiúé lett, egy mágneskapoccsal záródik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011