2010. július 31., szombat

Tegnap

A férjem megforrasztotta a búrát, de csiszolni és festeni kell, úgyhogy a csipkének még várnia kell.

Tegnap találkoztam Reni nevű "sorstárssal", aki szintén a fejébe vette, hogy megtanulja a hajócska csipkét. E-mail-ben keresett meg és Szolnokon beszéltünk meg egy randit. A ruhánkról azonosítottuk be egymást, meghívott egy kávéra és villámgyorsan ismerkedtünk. Kiültünk a Hild térre egy padra, előkerült a fonal és dolgoztunk. Ő fényképezett és gyakorolt én pedig csináltam néhány gyűrűt és ívet, amit elvihetett nézegetni. De jó lett volna annak idején, ha én is találok valakit a közelemben aki megmutatott volna néhány trükköt! Más azért ha az ember a kezébe foghatja a csipkét és közben érzi, hogy valóságos és tényleg meg lehet csinálni, nem csak a blogok képein megnézni:) Nagyon gyorsan telt az idő és egyszercsak feltámadt a szél. Összekaptuk magunkat és elindultunk ki-ki a saját buszához.
Kedves Reni! Ezúton is köszönöm a kedves ajándékot, a kellemes időtöltést - a rémes hetem után. Szeretnélek bíztatni a blogolással kapcsolatban. Szánd rá magad, ígérem, ha tudatod velem az elkészültét én leszek az első rendszeres olvasód:) A csipkézéshez kitartás! Fog az menni! Üdvözöllek:

2010. július 26., hétfő

Új projekt

Szóval, már vagy két éve kaptuk ezt a kis éjjeli lámpát apósomtól. Igazi békebeli kerámia teste van, és egy elnyűtt kis búrája. A szélcsipke eredeti képe adta az ötletet, hogy ilyen munkát én is találok itthon és elhatároztam, hogy lecserélem a csúnya, régi borítást, amit még ki is olvasztottunk véletlenül anno. A múltkor rosszul mértem. Összesen 65 cm csipkére volt szükségem hozzá. Ahogy lebontottam a fém vázról az anyagot, sikeresen eltörtem a fém pálcákat a hegesztésnél, mert valószínű a hőtől meggyengültek az illesztések:( Ezért tolódik a tervem, mert a férjem fogja összeforrasztani és valószínű ezek után le is kell festenem. Remélem gyorsan elkészülünk az alapozással és varrhatom rá az új "ruhát".




2010. július 23., péntek

Csak úgy

Nincs most erre semmi különösebb okom, csak kikívánkozik belőlem. Annyi örömet, kellemes perceket okozott már nekem ez a blog, hogy ez a minimum. Köszönöm neki:

Kicsi az esély

Sajnos kicsi az esély, hogy nyerhetek, de azért próbálkozom, mert fantasztikus lenne a Fércművektől nyerni valamit. Ennek ellenére jelentkezzen aki még akar, mert van még idő és talán kedvez a szerencse is:)

2010. július 19., hétfő

Elmaradások és pótlások:)

Díjakat kaptam, kedves blogbarátoktól. Ezúton is köszönöm, és szívesen részt veszek ezekben a játékokban, de mivel tudom, hogy sokan megkaptátok már és sokan nem szívesen veszik, így átsorolom az adható kategóriába: Tehát, jelentkezzen aki erre jár és még nem kapott, de szeretne bemutatkozni, csak még nem találtak rá. Várom a jelentkezőket és lehet vinni:)



1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül.

2. A logót kirakom a blogomba.
3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
4. Megnevezek hat másik blogot, akiknek átadom a címet.(lásd: fenn)
5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogmba.

Teszt:
Név: Frivolina
Becenév: Kata
Lakhely: Rákóczifalva
Születési hely: Szolnok
Magasság: 164 cm
Névnap: november 25.
Foglalkozás: könyvelő, pénzügyes, mindenes:)
Testvérek: két húgom van
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelvek: alapfokon angol
Gyűjtemény: apró mázas köcsögök:) hűtőmágnesek
Cipőméret:37
Iskola: általános a faluban, gimnázium Szolnokon
Kedvencek: eper, dinnye, jó borok, jó könyvek, jó társaság
Zsebpénz: ha jut anyagokra.
Álom: szorongások nélül élni.
Háziállatok: kutya, macska, tengerimalac

6. Megnevezem,hogy kitől kaptam,és nagy színes betűkkel kirakom a blogomba:

DucikaDucillának köszönöm mégegyszer:)

és a másik díj:

Szigamitól kaptam ezt a kedvességet, köszönet érte:)


7 bloggernek tovább adni(lásd fenn)
és 7 dolog magamról:

- szeretem az édességet, mindenféle formában
- szeretnék jogsit
- sosem olvasok bele a könyv végébe, csakhogy tudjam hogyan végződik
- ritkán álmodok, de ha igen, rajzolok benne
- gyerekkorom óta anyuka szerettem volna lenni és tanár, az egyik bejött:)
- nem tudok kártyázni
- kedvenc sportom a biciklizés. 

2010. július 18., vasárnap

Nagygenerál

Több, mint egy éve készültek a húgaimnak ezek a szatyrok. A kisebbik tesóm fütyült az eredeti funkcióra és úgy használta nap, mint nap, mint egy retikült. Ebben vitte a holmijait napról napra, kulcsot, könyvet, telefont, miegymást. A múlthéten szólt, hogy gondja van és naaaagy szívességet akar kérni. El nem tudtam képzelni mit akar:) Elhozta szerencsétlen kis tatyót és szomorúan mutatta a kiritkult vásznat és azt mondta csináljak vele valamit, de neki mindenképpen ez a szatyor kell. Na! Lecke feladva, elindultam anyag után. Fele szerencsével jártam, mert legalább a sötétbarnából kaptam ugyanolyat. Nagyon rendesek voltak a méteráru boltban, mert próbáltak szerezni a másikból is, de nem sikerült. Így kapott a szatyor új hátat, megerősített füleket és varrtam bele bélést, hogy valóban kézitáskaként funkcionáljon és legyenek benne zsebek az apróságoknak, ne az alján kotorásszon a zsebkendője után:)

2010. július 12., hétfő

Munka helyett:)

Munka helyett csavargás:) Mivel még nem tudom lesz-e szabim a nyáron, minden szabadidőnket igyekszünk együtt tölteni. Hétvégén is meglógtunk itthonról - csak kettesben - Agárdra. Ez a mi kis búvóhelyünk, bár most elég zajos volt, ami szokatlan, mert a kemping egy igazi családi pihenőhely és elég hamar elcsendesedik. Most viszont  sok bulizós társaság volt, akik némi elfogyasztott alkohol után eléggé hangosak voltak és nem hagyták a népeket aludni. Szuper két nap volt, remek idővel, jó kajákkal, finom jeges kávéval.
Így sajnos minden más maradt, ahogy volt. Semmi dolgozás:)

2010. július 6., kedd

Szélcsipke

Szélcsipke az új projekthez.




2010. július 1., csütörtök

Helyzet

Sajnos mutatni most nem tudok még semmit, családi elfoglaltságok, munkahely+házimunka minden időmet lefoglalja. Igyekszem azért mindenkit olvasni és nyomon követni a történéseket. Majdnem az utolsó pillanatban láttam meg Kalex játékát. Nagyon szeretnék nyerni tőle valamit:) Játszatok vele ti is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011