2012. július 29., vasárnap

Szabad gépi tűzés

 Mostanában sok olyan nap van, mikor délután 3 körül azt kívánom, már a nevemet se kérdezze meg senki, mert nincs már mozgósítható agysejtem. A héten az történt, hogy hirtelen átkapcsoltam kreatív üzemmódba és eldöntöttem, ha hazaérek azonnal kipróbálom, lehet-e az én varrógépemmel ilyet csinálni. Csak ledobtam magam a gép elé, alátettem egy kis anyagmaradékot és nekikezdtem. Az első minta után pedig meg is örökítettem az eredményt. Végül is semmi különöset nem csináltam. Leengedtem az anyagtovábbító fogazatát, a varrógéptalp pedig megáll egy fokozattal a teljes leszorítás előtt. Fog is, meg nem is. Azt már értem, miért átlátszóak azok a speckó talpak, amivel ezt csinálják, de azért a gyakorlat sokat segít ebben is.


Mindez ezzel a 39 éves géppel készült.


A fonákja is elfogadható. Kicsit hangosabb ilyen üzemmódban a gép, mint normál esetben, de nem vészes.


2 megjegyzés:

szaberka írta...

Hát igen, azt hiszem, én is előveszem a régi Neumannt, bár az enyém csak 33 éves, mert az újnak, hiába no, nem spéci foltvarró darab, nem lehet leengedni a fogait :( Hiába, a régi az igazi...

Frivolina írta...

utána számoltam, lehet, hogy több, mint 40 éves. nálam öregebb, az biztos:)
ha gépet akarnék venni nem ezt cserélném le, hanem egy overlock-ot választanék mellé, hogy ne cikkcakkal szegjem el a széleket.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogtalálkozó

Témába vág:)

Régebbi érdekességek.

Blogtali2011